Rijangst en faalangst

Rijangst, faalangst en weerbaarheid in het verkeer


Het verkeer wordt met de tijd drukker en vooral agressiever. In de praktijk merken wij dat veel mensen het lastig vinden om zich staande te houden in het verkeer. Daarom bieden wij speciale faalangst- en weerbaarheidstrainingen aan waarbij het karakter van de kandidaat centraal staat. Wij als instructeurs zijn opgeleid en gespecialiseerd in het begeleiden van onzekere en faalangstige kandidaten. Als u helemaal niet durft te gaan rijden, neem dan toch gerust contact met ons op.
In de eerste lessen mag u wel, maar hoeft u zeker nog niet zelf te rijden.


Voor wie is deze opleiding?

  • Jongeren die het fijn vinden om in de opleiding extra begeleiding te krijgen tijdens het leren autorijden;

  • Jongeren die hun rijbewijs willen halen maar de stap om te beginnen aan de opleiding erg groot vinden;

  • Personen van alle leeftijden die al een rijbewijs hebben maar het lastig vinden om zich staande te houden in het verkeer;


Waarom bij autorijlessen een weerbaarheidstraining / faalangsttraining?

In de auto komt het ware karakter van ieder mens omhoog. Verbergen heeft dus echt geen zin. Dit komt omdat we voor allerlei soorten dilemma’s komen te staan waarbij er altijd een keuze gemaakt moet worden. Wanneer er een foute keuze gemaakt wordt, kunnen mensen op verschillende manieren reageren. De één is boos, de ander is gefrustreerd en de volgende raakt in paniek. Dit komt omdat we allemaal mensen zijn. En wij mensen nemen onbewust onze gevoelens mee de auto in. Dit kan leiden tot emotionele stress op de weg. En u heeft hiermee te maken. Elke dag weer.


Opleiding

Hoe u met deze emotionele stress om kan gaan, leert u in onze training. De training bestaat voor een groot deel uit praktijk en voor een klein deel uit theorie. In de praktijk en in de theorie gaan we aan de slag met de vraag hoe u het beste om kunt gaan met bepaalde situaties. Denk dan aan de volgende punten:


Vindt u het lastig om soms uw voorrang te nemen? Of te wel voor uzelf op te komen?

Vindt u het lastig om op tijd een keuze te maken in het verkeer? Of te wel beslissingen te nemen?

Vindt u het lastig om tevreden te zijn met hoe u geparkeerd hebt? Of te wel, legt u de lat te hoog voor uzelf?


Wanneer u moeite heeft met één van bovenstaande punten, dan zult u zien hoeveel het waard is om deze opleiding te volgen.
Niet alleen voor de bewegingsvrijheid in het autorijden, maar ook in het dagelijks leven zult u veel profijt hebben van deze opleiding.


Borsboom Opleidingen: altijd een veilige keuze